Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya’da Girişimcilere 30 Bin Euro Hibe Desteği: Başvurular Sürüyor

Avrupa Birliği finansmanıyla, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları

Avrupa Birliği finansmanıyla, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Göç Politikası Geliştirme Merkezi (ICMPD) iş birliğinde yürütülen ENHANCER PRO Projesi kapsamında hayata geçirilen Girişimcilik Hibe Programı, Malatya’da düzenlenecek toplantıyla tanıtılacak.

 

Fırat Kalkınma Ajansı iş birliğinde gerçekleştirilecek toplantıda, iş fikrini hayata geçirmek, kendi işletmesini kurmak ve girişimcilik yolculuğuna başlamak isteyen katılımcılara programın sunduğu destekler detaylı şekilde anlatılacak. Programın kapsamı, başvuru şartları, uygun faaliyetler, değerlendirme kriterleri ve teknik süreçlere ilişkin bilgiler paylaşılacak.

Program, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile geçici ve uluslararası koruma altındaki bireylerin yeni işletmeler kurmasını destekleyerek istihdamın artırılmasını ve kapsayıcı ekonomik büyümenin güçlendirilmesini hedefliyor. Bu kapsamda proje başına 30 bin euroya kadar hibe desteği sağlanabilecek.

 

Başlangıç Maliyetlerine Destek Sağlanacak

 

Program kapsamında sağlanan mali destek ile girişimcilerin iş kurma sürecinde karşılaştıkları başlangıç maliyetlerinin azaltılması amaçlanıyor. Bu doğrultuda işletme kuruluş giderleri, ekipman ve malzeme temini, kira, personel giderleri, muhasebe hizmetleri ile pazarlama ve markalaşma faaliyetleri destekleniyor.

Desteklenen projelerin süresi en az 9 ay, en fazla 12 ay olarak belirlenirken, bu süreçte yeni kurulan işletmelerin sürdürülebilir şekilde faaliyet göstermesi bekleniyor. Programın, girişimcilerin yalnızca iş kurmalarını değil, aynı zamanda ekonomik sistem içerisinde kalıcı ve değer üreten aktörler haline gelmelerini teşvik ettiği belirtildi.

 

Tanıtım Toplantısı 29 Nisan’da

 

Malatya’daki tanıtım toplantısı, 29 Nisan 2026 Çarşamba günü saat 10.00’da Ramada Plaza By Wyndham Altınkayısı Hotel’de gerçekleştirilecek.

Toplantının, özellikle girişimcilik fikrini geliştirmek isteyenler, yeni iş kurmayı planlayanlar ve hibe programına başvurmayı düşünenler için önemli bir fırsat sunacağı ifade edildi. Katılımcılar, başvuru sürecine ilişkin tüm detayları yetkililerden dinleyerek merak ettikleri sorulara yanıt bulabilecek.

 

Başvurular 19 Haziran’a Kadar Devam Edecek

 

Girişimcilik Hibe Programı çağrısının 9 Nisan 2026 tarihinde ilan edildiği, başvuruların 19 Haziran 2026 tarihine kadar devam edeceği bildirildi. Başvuruların Uluslararası Göç Politikası Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından yürütülen elektronik başvuru portalı üzerinden yapılacağı, program rehberine ise ENHANCER PRO’nun resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabileceği kaydedildi.