Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), İstanbul’da düzenlenen 8. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri’nde kentin ekonomik potansiyelini, yatırım olanaklarını ve ticari fırsatlarını ziyaretçilere anlattı. MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’nın üretim, ticaret ve ihracat kapasitesini geliştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), 29 Ekim-1 Kasım 2026 tarihleri arasında Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen 8. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri’nde yer aldı.
Organizasyon kapsamında stant açan MTSO, Malatya’nın sanayi ve ticaret alanındaki potansiyelini, yatırım fırsatlarını ve iş dünyasına yönelik projelerini ziyaretçilerle buluşturdu. Stantta ayrıca Odanın yürüttüğü çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı.
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Meclis Başkanı Hakan Er, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Dinç, Mahmuthan Kasap ve Mehmet Güngör, etkinlik boyunca stantta ziyaretçileri ağırladı.
İstanbul Valisi Davut Gül başta olmak üzere siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından çok sayıda temsilci MTSO standını ziyaret ederek Oda yöneticileriyle görüş alışverişinde bulundu.
Tanıtım günleri boyunca ziyaretçilere, MTSO tarafından özel olarak hazırlanan ve içerisinde Malatya’nın coğrafi işaretli ürünlerinden sarı kayısı ile gün kurusu kayısının bulunduğu hediye kutuları takdim edildi.
Sadıkoğlu: Malatya’nın ekonomik gücünü anlattık
Malatya Tanıtım Günleri’nin kentin ekonomik, kültürel ve sosyal değerlerinin tanıtılması açısından önemli bir organizasyon olduğunu belirten MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 6 Şubat depremlerinin ardından şehrin ekonomik kalkınmasının öncelikli hedefler arasında yer aldığını ifade etti.
Sadıkoğlu, “Malatya’mız köklü tarihi, zengin kültürü, üretim gücü, sanayisi ve ticari birikimiyle ülkemizin önemli şehirlerinden biridir. 6 Şubat depremlerinin ardından şehrimizin yeniden ayağa kalkması, ekonomik ve sosyal hayatının güçlenmesi için hepimize önemli sorumluluklar düşüyor. İstanbul gibi büyük bir metropolde düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri, hemşerilerimizin bir araya gelmesine, memleket bağlarının güçlenmesine ve Malatya’nın değerlerinin daha geniş kitlelere tanıtılmasına vesile oluyor.” dedi.
Yeni yatırımlar için çalışmalar sürüyor
Malatya’nın ekonomik potansiyelini daha geniş kitlelere tanıtmayı hedeflediklerini kaydeden Sadıkoğlu, kentin üretim ve ihracat kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Sadıkoğlu, “Biz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak tanıtım günlerinde yer alarak yalnızca şehrimizin kültürel zenginliklerini değil, ekonomik potansiyelini, yatırım imkânlarını ve iş dünyamızın fırsatlarını da anlattık. Malatya’nın üretim, ticaret ve ihracat kapasitesini geliştirmek, şehrimize yeni yatırımlar kazandırmak ve ekonomik kalkınmasına katkı sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu tür organizasyonların Malatya’ya yönelik ilgi ve yatırım iştahını artıracağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Organizasyona katkı sunanlara teşekkür
Malatya’nın tanıtımına yönelik organizasyonların hem ekonomik hem de sosyal açıdan önemli katkılar sunduğunu dile getiren Sadıkoğlu, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Sadıkoğlu, “Organizasyonda emeği geçen Malatya Valiliğimize, Büyükşehir Belediyemize, Malatya Dernekler Federasyonu’na, katılım sağlayan tüm ilçe belediyelerimize, kurum ve kuruluşlarımızla firmalarımıza, bizleri ziyaret ederek standımıza ilgi gösteren tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

